Krediyi iptal etmek de bir seçenektir. Ancak bu seçenek nasıl gerçekleşir ve hangi şartları bulunmaktadır bunları iyi bilmek gerekir. Bankalar günlük hayatımızda hemen hemen herkesin sahasındadır. İnsanlar ihtiyaçlarına göre kredi çeker ve ihtiyaçlarını karşılar.
Bireylere, banka kısa vadeli veya uzun vadeli krediler sunmaktadır. Bankalar, bireylere belirli vadeli faiz oranları ile kredi vermekte, belirli koşulların sağlanması durumunda bireylere kredi vermekte ve Onaylı Krediyi iptal etme hakkına sahiptir.
Bireylerin bankalarında yaptırmaları zorunlu olan hayat sigortasıdır. Yangın, afet, hırsızlık, maluliyet, ölüm gibi durumlarda hayat sigortasının bankaya ödeme yapmaması durumunda, sözleşmeli sigortadan alınan para miktarı ödenir. Sigorta poliçesini iptal etme ve poliçe şartlarını talep etme ve 14 gün içinde sigortayı iptal etme hakkınız vardır.
Alınan Krediyi İptal Etmek Şartı Nedir?
Kişiler, kredi başvurusu yapılıp bankaları tarafından onaylandıktan sonra Onaylı Krediyi İptal etme hakkına sahiptir. Bu durumda en önemli şey bu kararı 14 gün içinde vermek ve iptal dilekçesi ile bankaya başvurmak.
Krediyi internet bankacılığı üzerinden onayladıysanız ve herhangi bir şekilde imzalamadıysanız, bu daha kolay olacak ve kredi telefon üzerinden iptal edilecektir. Kısacası bireyler 14 gün içinde kredilerini iptal etme hakkına sahiptir. Ancak yasal süre 14 günü aştığında bankadaki borçlar ödenir ve çekim ücreti faiziyle birlikte ödendikten sonra kredi kapatılır. Bireylerin bu bilgileri banka kredisi almadan öğrenmesi gerekmektedir.
Krediyi İptal Etmek Durumunda Nelerle Karşılaşılır?

Bireylerin cayma hakkının süresi banka kredisi sözleşmesi tarihi olarak sayılır. Bu durumda iptal talebi yapılır yapılmaz bu süre hesaplanır ve banka kredisi iptal edilir. Bu süre zarfında müşteriler toplam tutarı faizsiz olarak iade ederler.
Ancak, kredinin kullanıldığı andan geri ödendiği tarihe kadar olan faizi 30 gün içinde ödemek zorundadırlar. Bireylerin cayma hakkını kullanmak ve nihai karara varmak istediklerinde 14 gün içinde yazılı olarak dilekçe vermeleri gerekmektedir.
Dilekçeye ad, soyad ve imza eklendikten sonra bankaya ibraz edilmelidir. Bankalar bu faiz ücretini hiçbir sebeple şahıslardan talep edemezler ve talep etseler dahi kanunen yasak olduğu bilinmektedir.
Bir Cevap Yaz